Min Guldkant

Mina kärlekar

Kategori: Allmänt

Ny vecka

Kategori: Allmänt

det är ju inte klokt hur fort det går, norpan blir 3 månader på fredag och hon ska döpas på söndag. Vi har haft prästen på besök idag och gått igenom allt. Det är en bra prälle, vanlig och inte alls så där stel :) Danne och han hant prata en massa fiske :) Det fixas och donas med allt från dopklänning till bordsduk, mysigt med ett hemmadop men hur ofta har man 20+ tallrikar hemma?

Öron, näsa, hals

Kategori: Allmänt

Idag hade norpan tid på öron, näsa och hals avdelningen på Sunderby sjukhus. Sist vi var där så visade det sig att hon hade vätska bakom trumhinnorna och därmed oxå nersatt hörsel. Nu hade det helt växt bort på vänster, det var dock kvar i höger öra men doktorn var ganska säker på att det oxå skulle växa bort. Testerna på hörcentralen visade oxå på det :) Jättebra nyheter!! Jag har ju oroat mig över detta.
Men oj vad ledsen hon har fått vara när dom skulle undersöka henne! Det gör ju inte ont när dom ska kika i öronen men man måste hålla fast henne för hon får inte ruska på huvudet. Det känns i mamma hjärtat när hon gråter så tårarna sprutar :( En sovstund i min famn och en massa pussar och kramar så var hon glad igen, gullungen <3
Sen for vi en liten vända på stan, då skämde pappa bort henne med lite nya kläder :)
och jag fick en ring <3 (Jaa, Sandra och Susanne det är en likadan, jag härmas lite ;))
Sen tog jag och Danne varsin lyxshake på vägen hem, så jäkla gott!

På promenad

Kategori: Allmänt

Det är super härligt ute idag, jag och norpan har varit på en prommis i skogen med ena katten i släptåg :)

för ca 12 v sedan

Kategori: Allmänt

Måndag igen

Kategori: Allmänt

Jag blir dagvild när man är "ledig" hela tiden :) I helgen har jag och Ella hunnit med Haparanda/Torneå och ett 30 års kalas, vi har desutom börjat lära känna en ny liten familj som har en himla söt pojke som är ungefär 6 månader gammal, mamman och pappan är oxå gulliga och trevliga :) Kul med nya vänner!
Det var Annica som fyllde 30 år och slog till med partaj, supergod mat och trevligt folk. Synd bara att jag inte kunde stanna så länge, jag hade ju med mig Ella och vi båda var ganska trötta efter en heldag i Happis. Jag får väl ta igen "fest biten" en annan gång ;)
I fredags var det dax för ett besök hos BVC igen och denna gången stannade vågen på 6320 g, norpan har gått upp stadiga 610 g på 2 veckor och så hade hon vuxit 2 cm så nu är hon 59 cm lång, hej och hå!!
Nu är tjälknölen snart klar då har den varit i ugnen i 12 timmar, så nu måste jag gå och göra saltspadet, sen blir det städning här hemma det är någon som alltid drar fram en massa grejjer...
på väg till IKEA
Norpan nu på morgonen i sin pyjamas, hon har klöst sig på näsan under natten.

Regnig dag...

Kategori: Allmänt

...så idag har vi bara varit inne faktiskt. Badade lill norpan idag eftersom vi inte hant med det igår, hon gillar det verkligen :) oftast badar hon i sin badbalja men nu vart det handfatet :)
Sen har jag bakat, smörkakor heter dom, låter ju inte så supernyttigt men dom vart faktiskt goda :) Det blev pannkaka tll middag, hade inte bacon hemma så jag provade skiva i lite bratwurst, det funkade det oxå :)
nu blir det soffhäng :)

Vilken skillnad

Kategori: Allmänt

Jag måste visa dessa 2 bilder av norpan. Vad fort hon växer! Nästan att man vill ropa stopp stopp stopp :P

Utflykt

Kategori: Allmänt

Vi, Sandra och Johan har varit hos Sigge på Björknäs idag, ungarna har fått rida på en ponny och så har vi grillat korv och myst i solen vandrat mellan hästhagarna och hälsat på ett föl.
Japp till och med Ella fick rida (iaf provsitta :) )
Sen blir man så här trött...

Längesen...

Kategori: Allmänt

...jahapp det var ju ett tag den man skrev något här men nu tänkte jag göra ett försök, mest för att min fina syster ska flytta til Uppsala så då kan hon läsa om Ella här.
Jo det har hänt mycket denna sommar... :) Ella föddes den 2 Juni, 3 och en halv vecka för tidigt, en liten liten perfekt unge <3 Jag har blivit mamma! härligt, konstigt, mysigt, läskigt, spännande allt på en gång.
Det blev en väldigt omvälvande intensiv början då vi fick vara kvar på Barn IVA en vecka efter Ellas födsel. Hon blev sondmatad och jag gick en intensivkurs i ammning, jag kan numera alla knep som finns ;))
Nu väger hon ca 6 kilo och är 12(!) cm längre så man kan säga att hon har kommit ikapp, min söta norpa:)
Så nu är jag mammaledig på obestämd tid, känns lite konstigt att inte behöva gå till jobbet fast nog är det mysigt här hemma med bebis<3
Jag har köpt ny bil, ja eller en ny begagnad bil. En Volvo 945, riktig familjebil :) barnvagnen måste ju gå in och tusen andra prylar som man jämt ska ha med sig!
Supernajs att köra den är det, jag har ju skakat runt i en 240 i 10 år så detta är en lyxbil för mig :) den är blå det var min gamla bil oxå, verkar som om jag har en förkärlek till blåa bilar...
Jag och norpan<3