Min Guldkant

Lördagsgodis

Kategori: Allmänt

Idag har norpan ätit sin första majskrok, först höll hon bara i den och vred å vände den men så tittade hon på mig som oxå åt en och då åkte den in i munnen :) och fort försvann den, haha! Hon ska få några till efter middagen idag som lördagsgodis. Annars så händer det inte så mycket faktiskt, dagarna rullar på, jag är faktiskt förvånad över hur bra det har gått att sluta amma och bara köra på med maten åt norpan. Hon är så himla duktig äter nästan allt och mycket, otroligt hur mycket mat det gå in i denna lilla kropp :)
Ungefär så här ser "hennes matschema" ut:
07.00 Välling
10.00 Mellanmål
13.00 Lunch
16.30 Middag
19.00 Välling
Och ibland hinner vi med en frukt mellan lunch och middag oxå, till lunch och middag äter hon en halv "stor" barnmatsburk och efter middagen får hon alltid efterrätt :)
Hon är så söt på morgonen alltid så glad :)  hon rynkar på näsan, skrynklar ihop ansiktet och skrattar när man busar med henne

Kalas och tänder

Kategori: Allmänt

Så då har man blivit ett år klokare :9 31 år ja herregud! I lördags hade vi gemensamt kalas jag och Danne, han fyller ju 29 den 26 januari, det var en hel bunt här och fikade och det var himla roligt att så många kunde komma.
När våra grannar Nadja, Johannes och Nika var förbi så frågade Nadja om Ella hade fått några tänder, Nej inte ännu! sa jag medans jag ändå kännde efter i hennes mun...Gissa om jag blev paff då jag kände en liten tand på nedrekäken! Japp!! 7 månader och 12 dagar gammal då kom första tanden :) på mammas födelsedag ;)
Alltså "Philadelphia bullar" så sjukt goda....typiskt.
Lite presenter :)
Ella i pulkan, min syster och jag
Eliasgårdens bagarstuga i vinterskrud

Update

Kategori: Allmänt

Har haft lite jul och nyårs ledigt från bloggen sä här kommer en liten uppdatering!
Efter många om och men så firade vi julafton här hemma i Rian. Mina föräldrar, lillasyster och Dannes mamma kom och firade med oss :) Norpan firade sin första jul och fick såklart flest paket ;) många finfina grejjor.
Första paketet :)
Norpan hade varit snäll, hon fick några paket :) tur att pappa kunde hjälpa till med öppningen.
Några av julklapparna...
Nyår firade vi oxå hemma med god middag och senare på kvällen kom några grannar kom förbi, mycket trevligt lungt och mysigt :) Norpan märkte inte av nyår ett smack hon sov före under och efter :)
Och nu så är Januari här och nästan hela släkten fyller år, det ena kalaset efter det andra.
Ella har hunnit bli 7 månader och äter nu mat och saknar inte tissen så mycket, en lite slurk på morgonsidan räcker.
Över en natt klurade hon ut hur gåstolen verkligen fungerar och nu rusar hon runt här hemma! Är ju himla häftigt att man kan ta sig runt själv ;)